úterý 31. května 2016

Robohraní – Postavte si svého robota a „vdechněte mu život“


Robohraní – Postavte si svého robota a „vdechněte mu život“


Zveme všechny – bez rozdílu věku a množství zkušeností. Přijďte se seznámit s robotikou, stavebnice vám zapůjčíme, s programováním pomůžeme. Ve spřátelených skupinkách si tak postavíte a rozpohybujete vlastního robota ze stavebnice Lego Mindstorms EV3.
Robohraní pořádá GEG Sušice ve spolupráci se SIRKUSEM, v sobotu 18. června 2016 od 13,30 do 16,30 v kavárně sušického kina. V rámci robotického odpoledne si můžete společně s námi vyzkoušet roli konstruktérů i programátorů. Pokud ani s jedním nemáte zkušenosti, nemusíte se bát, se vším vám pomohou studenti robotického kroužku při SVČ Sušice. Stačí se jen domluvit s přáteli, zaregistrovat se na http://goo.gl/forms/rShSF7uohV a přijít. Doporučujeme si přinést vlastní; notebook s nainstalovaným softwarem (viz odkaz níž), ale i v případě, že tuto možnost nemáte, situaci nějak vyřešíme.
V rámci akce je zajištěno malé občerstvení.
Těšíme se na setkání ve světě technologií
Odkaz na stránky, kde lze stáhnout software EV3 pro programování LEGO robotů - http://www.lego.com/cs-cz/mindstorms/downloads/download-software


pondělí 2. května 2016

Kudy na Svatobor?


Svatobor je dominantou Sušice a také cílem výletů mnohých sportovně založených Sušičanů. Někdo má svou oblíbenou cestu nahoru, na kterou nedá dopustit, jiný zkouší stále nové trasy a zkratky.  S GEG Sušice jsme pro Vás v sobotu 16. dubna 2016 v rámci akce „Výstup na Svatobor s Endomondem“ prošli několik cest vedoucích na vrchol, které můžete také vyzkoušet. Někdo se na cestu vydal pěšky, někdo běžel. Nahoře jsme naše výsledky porovnali.

Pokud používáte Endomondo nebo jinou aplikaci schopnou zaznamenávat trasu pomocí GPS, můžete nám poslat svou vlastní oblíbenou trasu na e-mail gegsusice@gmail.com. A pokud takovou aplikaci nemáte a chcete ji vyzkoušet, můžete se k nám připojit v budoucnu při zdolávání dalších vrcholů v okolí Sušice.
Obrázek: Účastníci akce „Výstup na Svatobor s Endomondem“ na startu u kapličky Pod Svatoborem.